Lecturers

The teachers at our Language Centre are Bulgarians with a degree in language studies. Also, we have teachers from Italy and the U.S. who teach their native language to students in our country under various cultural exchange programmes. The teachers at our language summer school in Italy are Italians specializing in Italian language teaching to foreign students. What all our teachers have in common is their professionalism and complete dedication to their work with the students, their friendly attitude which goes hand in hand with the necessary level of seriousness and rigor.

Мариела Дакашева : Директор на отдел Учебни програми

Мариела Дакашева

Директор на отдел Учебни програми

Магистър по специалността английска филология. Заклет преводач, учител по английски език и Директор на отдел Учебни програми в Езиков център El Leon. Завършила е СУ ” Св. Климент Охридски” през 1995 година и има опит като преподавател в Първа английска гимназия, София. Сертификат за отлично владеене на италиански език от филологическия факултет в Университета на Калабрия, Италия.

Христо Дакашев : Учител по италиански език

Христо Дакашев

Учител по италиански език

Учител по италиански език завършил италианска езикова гимназия, със сертификат от Universita della Calabria и диплома за преподавател от СУ “Св. Климент Охридски”. Води уроци за деца и възрастни. През свободното си време участва в състезания по фехтовка и маратони. Обича да пътува и да се запознава с други култури. Лично мото: “Промени мисленето си и ще промениш целия свят”.

Маурицио Малиа : Преподавател по италиански език

Маурицио Малиа

Преподавател по италиански език

Преподавател по италиански като чужд език, с диплома от Университета за чуждестранни студенти Сиена (DitalsII) и опит от училище Данте Алигиери в Рим, който в момента провежда и организира курсове по италиански език в чуждестранни фирми в Италия ( Mercedes- Daimler, Pfizer, Toyota,American Express, Expedia). Методът на преподаване и използваните материали са съобразени с изискванията на Европейската езикова рамка и комуникативният подход, който г-н Малия използва активно в работата си, позволява на ученика за кратко време да започне да общува на езика. Той организира едноседмични интензивни курсове по италиански в El Leon на всеки два месеца, като обучението след това се продължава от другите ни преподаватели.

Васил Василев : Преподавател по английски език

Васил Василев

Преподавател по английски език

Г-н Василев е преподавател по английски с дългогодишен опит. Търпелив, спокоен и винаги усмихнат той добавя към своя професионализъм човечността и позитивността толкова важни за учителската професия.

Patience Whitten : Преподавател по разговорен английски

Patience Whitten

Преподавател по разговорен английски

Пейшънс Ъитън, завършила университета Белмонт в САЩ. Преподавател по разговорен английски в Учебен център El Leon. Мила и отзивчива, Пейшънс е част от нашия американски екип, който води the English club всяка сряда вечер.

Тревин Хуут : Преподавател по разговорен английски

Тревин Хуут

Преподавател по разговорен английски

Тревин Хуут от Тексас e още eдин от нашите преподаватели- американци. Млад и енергичен, с чувство за хумор, той води заедно с Пейшънс, Кейти и Колмън занятията на английския ни клуб всяка сряда вечер и уроците по разговорен английски, които в Учебен център El Leon са част от обучението за нивa B1, B2, C1, C2. Ученето с Тревън е удоволствие и уроците са незабравимо преживяване.

Кейти Кимбро : Преподавател по разговорен английски

Кейти Кимбро

Преподавател по разговорен английски

Кейти Кимброу, преподавателка от Мемфис, САЩ. Кейти е винаги усмихната и готова да бъде не само учител по английски, но и приятел на своите ученици. Тя също води занятията на английския ни клуб всяка сряда вечер и уроците по разговорен английски, които в Учебен център El Leon са част от обучението за нивa B1, B2, C1, C2.

Колмън Уди : Преподавател по английски език

Колмън Уди

Преподавател по английски език

Колмън Уди от Южна Каролина, САЩ е друг член на нашия американски екип. Интелигентен и с чувство за хумор, с него можете да упражнявате разговорния си английски на всякакви теми и да напредвате забавлявайки се!

Ник Симеонов : Преподавател по английски език

Ник Симеонов

Преподавател по английски език

Завършил History and Theory of Art and Literature с опит като учител в България и Германия. Освен, че води курсове по използваната от нас учебна система Headway, подготвя и ученици за изпитите TOEFL. SAT, IELTS, CAE. CPE за кандидатстване в университети в чужбина. Води и индивидуални уроци по специализиран и разговорен английски. Изпитва истинско удоволствие от работата си като учител, преподаването му е част от естествения процес на общуване на езика. Атмосферата е приятелска, което прави уроците му незабравими за неговите ученици. Вярва в принципа: „Всичко е възможно“, което се отразява положително и на резултатите от преподаването му. Учениците са удовлетворени и щастливи от постигнатите успехи в усвояването на английски език.

Мария Добчева : Преподавател по английски език

Мария Добчева

Преподавател по английски език

Преподавател по английски език със специалност английска филология от СУ”Св.Климент Охридски”. Търпелива и сърдечна, добър професионалист.

Мария Кацарова : Преподавател по английски език

Мария Кацарова

Преподавател по английски език

Преподавател по английски език с дългогодишен опит, посветена на своята професия, която практикува с удоволствие и учениците и я обичат.

Теодора Недева : Преподавател по английски език

Теодора Недева

Преподавател по английски език

Млада и ентусиазирана преподавателка с диплома за учител по английски език от СУ “Климент Охридски”. Любима сентенция: “Ако аз и ти си разменим по една ябълка, всеки от нас ще има по една ябълка. Но, ако аз и ти си разменим по една идея, всеки от нас ще има по две идеи.”

Кристиян Антонов : Преподавател по италиански език

Кристиян Антонов

Преподавател по италиански език

Преподавател от Бергамо, Италия, чийто майчин език е италиански, с опит от Италианския културен институт и Италиански лицей, Горна баня. Обича работата си като учител заради общуването с хората и създаването на нови приятелства. Харесва следния стих от песен на Фабрицио Де Андре:“Ricordi tanti, e nemmeno un rimpianto” Fabrizio De Andre.

Веселин Шиваров : Преподавател по италиански език

Веселин Шиваров

Преподавател по италиански език

Преподавател с майчин език италиански и дългогодишен опит като учител в италианска езикова гимназия. С чувство за хумор и нестихващ ентусиазъм. Приятелствата с учениците му остават за цял живот. Живо се интересува от и практикува източни бойни изкуства.

Гюлер Ахмедова : Преподавател по италиански език

Гюлер Ахмедова

Преподавател по италиански език

Млада и амбициозна преподавателка, завършила италианска филология в СУ “Св. Климент Охридски”. Спечелила конкурс за стипендия за специализация в италиански университет. Владее свободно три езика: италиански, английски, турски и български.

Елена Димова : Преподавател по немски език

Елена Димова

Преподавател по немски език

Учител по немски език - филолог. Преподава с желание, усмивка и професионализъм.

Георги Кралев : Преподавател по немски език

Георги Кралев

Преподавател по немски език

Преподавател по немски език със специалността немска филология от СУ“Св. Климент Охридски“. Преподава и в Техникум по транспорт, София. Млад и енергичен, Георги Кралев е любимец на учениците в немския отдел на Езиков център El Leon.